Tria el teu trajecte

¿Necessites ajuda?

¡Ja està!

Prem el requadre de color blau per comprar un bitllet i/o veure els horaris disponibles a les dates seleccionades.

Podràs comprar bitllets per al teu trajecte en aquesta web sempre que estigui habilitada la venda en línia per a aquest recorregut. Si no està disponible la venda online per a un trajecte determinat i vols saber on comprar el teu bitllet, pots consultar la nostra secció de rutes i punts de venda o contactar amb nosaltres per diferents vies. Molt aviat incorporarem més rutes a la venda en línia, però si tens especial interès en què alguna en concret estigui disponible envia'ns un correu electrònic a: sugerencias@monbus.es indicant-nos l'origen i la destinació del trajecte o trajectes que estimis oportú.

Gestiona la teva Reserva

Introdueix el teu Codi de Reserva
Introdueix el email donat al reservar i prem "Vull veure la meva reserva"

Registra't i guanya punts per les teves compres

loader

Consultant

Resum i pagament.

Imprimeix els teus bitllets.

Resum

OFERTES

Camí de Fisterra - Camí de Santiago

El Camí de Santiago no sempre s'atura a la capital compostel·lana. En arribar a Santiago, molts pelegrins decideixen prosseguir la seva marxa uns 90 km més fins a arribar al Cap Finisterre. Es tracta d'una ruta carregada de simbolisme. La culminació del Camí des de Santiago de Compostela a Finisterre s'acredita amb la Fisterrana, que és un document que certifica l'assoliment aconseguit pel pelegrí.

El Cap Finisterre s'endinsa 3 km al mar. Els romans pensaven que aquest era el punt més occidental d'Europa, la fi de la Terra i així el van batejar, "Finis Terrae". Avui, però, se sap que el Cap de la Roca a Portugal i fins i tot el Cap Touriñán a Galícia, es troba més a l'Oest. Aquesta peregrinació cap a occident, seguint el recorregut del sol, ja estava present en els pobles celtes. Segons la tradició l'Apòstol Santiago hauria arribat a Finisterre per destruir el temple d'Ara Solis, en què els pagans rendien culte a l'astre rei.

Actualment, el Cap Finisterre s'ha convertit en el Final del Camí però no només físic, sinó també espiritual. Un cop allà és típic que els pelegrins realitzen tres actes: de purificació, mort i resurrecció. El pelegrí purifica el seu cos banyant-se a la platja de la Langosteira. Allà deixa enrere tota brutícia i impureses i comença una nova etapa vital. També és tradició la crema de peces de roba, que s'hagin utilitzat durant el viatge, com a símbol de renovació interior. Al Cap Finisterre hi ha dos cremadors artificials per realitzar aquest ritual. Finalment, els pelegrins pugen al Far per contemplar l'espectacular posta de sol que aquest emblemàtic lloc ofereix als seus visitants, el que simbolitza la mort i la resurrecció.

Si es continua fins Muxía o de Santiago a Muxía directament sense passar per Fisterra es pot obtenir també la Muxiana. Aquesta ruta “jacobea”, té l'origen a la ciutat de Santiago i la seva destinació al "Santuario da Virxe da Barca" i el seu entorn de "pedres santes". Explica la llegenda que la Verge va arribar a Muxía en un vaixell de pedra per donar ànims a l'Apòstol en la seva predicació. Les "pedres santes" serien les restes de l'embarcació en la qual va arribar la Mare de Déu i se'ls atribueixen propietats curatives. En aquesta ruta que uneix Fisterra i Muxía hi ha una font en la qual els pelegrins tradicionalment es rentaven abans d'entrar al santuari, com senyal de respecte i purificació.

El Camí de Santiago és una experiència introspectiva deuria viure almenys un cop a la vida. Viatja amb Monbus si vols començar el Camí Francès des de Sarria, o el Camí del Nord des de Irun. Si ja has arribat a Santiago de ben segur tindràs aquesta dosi extra d'energia necessària per finalitzar el Camí a Finisterre. Per això, si decideixes fer aquesta ruta tan tradicional i simbòlica pots viatjar amb autobús a Santiago de Compostela. Si ho prefereixes, reuneix als teus familiars i amics i sol·licita pressupost per al lloguer d'autobusos i organitza el viatge a la teva manera.