Un Gastropuente amb molt sabor
A qui se li ocorre un pla millor que uns dies d’escapada per a gaudir de la millor gastronomia? I quina millor ocasió que el pròxim pont del Dia de Tots els Sants per dur-lo a terme? Dues preguntes i una sola resposta, ¡Monbus!
Aquest 1 de novembre, Monbus és el company de viatge ideal per a recórrer les millors destinacions i degustar els plats més típics en els seus singulars racons gastronòmics.
Els clàssics mai fallen
En aquesta ruta gastronòmica, Sant Sebastià és parada obligatoria i el bacallà al pil pil el seu plat amb més tradició. En la seva elaboració s’emprenquatre ingredients principals (bacallà, oli d’oliva, all i vitets) que s’ajunten en una cassola de fang.
Per als amants dels productes de la mar, Vigo també és una destínació referencia. A la ciutat olívica es pot degustar l’exquisit polp a la gallega, un plat tradicional de Galícia elaborat amb polp cuit que s’amaneix amb sal, oli d’oliva i pebre roig. Una delícia.
Una cosa més contundent per a l'estómac és el bullit madrileny, un dels plats més representatius de la cuina de Madrid. Consisteix en un guisat, l’ingredient principal del qual són els cigrons, acompanyats de verdures, cansalada de porc, carns i embotits. Un bon aliat per als dies més freds de la tardor.
On mana el castís
Si el pla és conèixer el millor de Salamanca, provar les patates revolconas ha d’estar en el check-list de coses pendents. Igual que la botifarra amb mongetes de la cuina més tradicional si triem Barcelona com a destinació o el bacallà al ajorriero que, encara que a Pamplona la mar li queda una mica lluny, és una recepta que mai manca en els menús de la ciutat navarresa.
Tots aquests plats estrella de la gastronomia popular agrupen nombrosos ingredients que combinen perfectament en una explosió de sabor i color per a fer de cadascun d'ells una autèntica delícia per al paladar. Amb les opcions sobre la taula, ara només queda triar la millor companyia per a compartir el viatge.